Machiel Scholten & Dat Schilt

Samen met bassist Dennis van Someren en drummer David Wolgen, vormt Harmen de band Dat Schilt. De band ademt rock ’n roll, maar je hoort dat de heren nogal verschillende muzikale opvoedingen hebben gehad. Van jazz tot punk, alles kan. Zolang de muziek maar recht uit het hart komt, want dat is waar rock ’n roll voor staat!

Live brengt Dat Schilt een intense ervaring vol muzikale en emotionele wendingen. De band speelde op menig festival en poppodium in Nederland en werkt op dit moment hard aan nieuw materiaal.

Afgelopen najaar reisde de band samen met Machiel Scholten (rum for breakfast) af naar estland voor een uitwisseling namens friesland pop, ze leerde elkaar en andere muzikanten kennen en traden meerdere malen op in de hoofdstad van Estland, Talinn.

Op 10 Maart  komen Dat Schilt en Rum for breakfast samen in de spoek om dit muzikale feest nog eens dunnetjes over te doen.

Over Dat Schilt:

3voor12 over roos van Jericho: ‘’Dat Schilt zet een meer dan bevredigend debuut neer en slaagt in de (gewaagde) opzet van een concept idee. Een prettig rockend album met een vleug pop, en dat gewoon in de Nederlandse taal’’.

3voor12 over Dat Schilt live @ GItaargeweld.
“Anno 2016 staat de band beter dan ooit te spelen. Schilt staat als een ware showman op het podium” (3voor12)

www.facebook.com/datschilt